Muške mokasine

Muške mokasine Lucci Verrosi imaju moderan i svestran dizajn!

Muške mokasine su odličan izbor kada je u pitanju muška obuća. Savršene su tokom slobodnog vremena, ali se mogu nositi i tokom radnog vremena.

Postoji puno različitih stilova, pa neće biti problem pronaći kod nas savršene muške mokasine.

One su sinonim za udobnost i sofisticiranost. Muške mokasine Lucci Verrosi imaju moderan i svestran dizajn koji ćete lako uklopiti sa Vašom garderobom.

Nudimo Vam muške mokasine koje će zadovoljiti različite ukuse i senzibilitete. Zato se uvek koriste vrhunske kože. Obrada kože je uvek dobra što ćete lako primetiti na svim našim modelima obuće. Muške mokasine Lucci Verrosi su prilagodjene savremenom čoveku.

U njima ćete izgledati profesionalno na poslu, a biće Vam udobne u šetnji poput patika.

Naše muške mokasine možete nositi tokom celog dana, bez potrebe da ih skinete u nekom trenutku kako biste odmorili stopala.

Pročitaj više

Muške mokasine iz naše kolekcije su dizajnirane za najzahtevnije kupce.

Za ljude koji zahtevaju kvalitet i koji prepoznaju vrednost u detaljima. Muške mokasine Lucci Verrosi se dizajniraju tako da odgovaraju svim stilovima odevanja, od casual do poluformalne garderobe. Neke muške mokasine su namenje za muška odela, dok neke druge modele možete nositi i na bermude.

Sem plemenitog dizajna i kvaliteta, naše muške mokasine pružaju vrhunsku udobnost.

Svi modeli su izradjeni od najfinije kože, kompletno spolja i unutra!

Vrlo brzo ćete shvatiti zbog čega je takav način izrade superioran.

Muške mokasine Lucci Verrosi će Vam pružiti ultimativni kvalitet, udobnost i dizajn. Zapravo, sve ono što očekuje savremeni muškarac od vrhunske obuće. Pogledajte u nastavku muške mokasine koje možemo da Vam ponudimo za ovu sezonu.

Nadamo se da ćete naći savršene!

Pružite svojim stopalima udobne muške mokasine!

Lucci verrosi muške mokasine nude vrhunsku udobnost koju zaslužuje svaki muškarac. Autentičan dizajn i vrhunska prirodna koža je ono po čemu se razlikujemo od drugih.

Želite kožne mokasine u kojima ćete se ceo dan osećati prijatno?

Ne morate da tražite dalje, našli ste ih.

One su rezultat majstorske ručne izrade, vrhunski modni dodatak. Udobne muške mokasine kod nas mešaju tradicionalan italijanski stil koji se susreće sa savremenom, nekonvencionalnom elegancijom.

U njima će svaki trenutak biti bezbrižan.

Ovde ćemo pokušati ukratko da Vam otkrijemo neke činjenice koje možda niste znali.

Pročitaj više

Muške mokasine se razlikuju od drugih muških cipela po sledećim detaljima:

 • Muške mokasine nemaju pertle i zato spadaju u kategoriju Slip-on cipela.
 • To su plitke muške cipele gde je gležanj otvoren, a sama cipela nije skroz pripijena.
 • Djon muške mokasine je odvojen. Zato je najbolja tehnika za izradu Bologna stitch.
 • Gornji deo ima autentičan dizajn i koristi se samo za muške mokasine.
 • Neke kožne mokasine imaju jasno izraženu potpeticu, dok druge nemaju.
 • Često se ukrašavaju nekim dodatcima koji se ne koriste na drugim muškim cipelama.

Za razliku od drugih cipela, mokasine imaju više priča o poreklu. Medjutim većina istoričara muške odeće se slaže da su svoj prvi komercijalni uspeh imale u Engleskoj.

To je bio model namenjen Kraljevskoj porodici.

Za izradu mokasina, inspiracija im je bio Norvežanin Nils Gregoriusson Tveranger. On je dizajnirao model muške obuće koji je bio namenjen poljoprivrednicima.

Taj model je nastao tako što je uzeo najbolje od indijanskih mokasina i norveške tradicionalne obuće.

Muške mokasine Lucci Verrosi
Muške mokasine L4-58 su vrlo svestrane i kreću se od kategorije smart casual do elegantnijeg stila odevanja. Veći deo zauzima izrazito glatka Nappa koža
Muške mokasine L17-13-1 čiji kvalitet i udobnost će Vas oduševiti, a dizajn kod ovih klasičnih muških mokasina će zadovoljiti čak i najzahtevnije kupce.
Muške mokasine L12254-12 bojene su i polirane ručno, dva puta. Po mišljenju, detalj koji karakteriše ove mokasine je parče kože koje prelazi preko risa.
Muške patike Lucci Verrosi

Gde su nastale moderne mokasine?

Kao što smo već pomenuli, teško je odrediti gde su nastale prve moderne muške mokasine. Ipak često se uzima 1847.godina kada su u Londonu Matthew i Rebecca Wildsmith osnovali kompaniju Wildsmith Shoes.

Glavni oslonac njihovog posla je bila izrada i naknadna popravka muške obuće za pripadnike Engleske konjice. 1926.godine njihov unuk Raymond dobio je nalog da napravi za Kralja Georgea VI udobne muške cipele koje bi mogao da nosi u slobodno vreme.

Raymond je dobio inspiraciju od modela mokasina koje su već izradjivali. Uneo je neke promene u dizajnu djona i pete, a pertle su bile u potpunosti izbačene.

Njegovo mišljenje je bilo da će na taj način dobiti muške kožne mokasine koje se savršeno lako obuvaju i izuvaju.

Pročitaj više

Taj dizajn se pojavio u njihovoj firmi pod brojem „582“, po kome se i dan danas poručuje. Iako su prvobitno dizajnirane kao muška obuća za kuću, vrlo brzo su postale planetarno popularne.

I počele su da se nose van kuće.

Uskoro su mokasine postale statusni simbol bogatih koji su ih rado nosili i na muško odelo.

Početkom 20-og veka gorepomenuti Norveški obućar Nils Gregoriusson Tveranger predstavio je kožne mokasine onako kako ih je on zamislio. Kao mladić otputovao je u Severnu Ameriku i proveo tamo sedam godina.

Naučio je umetnost kako napraviti kvalitetne kožne muške cipele. Tako je 1930.godine predstavio svoj model koji je poznat pod nazivom „Aurlandmoccasin“.

Za ove mokasine, inspiraciju je dobio od dva modela.

To su bile mokasine koje je nosilo pleme Iroquois iz Severne Amerike i tradicionalne cipele nalik mokasinama koje su nosili ribari u njegovom rodnom gradu Aurlandu.

Polako je počeo da plasira svoj novi proizvod širom Evrope gde je postao jako popularan. Kako je u to vreme puno Amerikanaca počelo da putuje za Evropu, naišli su na njegove cipele koje su im se svidele i koje su poneli kući.

Zapazio ih je urednik časopisa Esquire, te je počela njihova promocija na novom kontinentu. Oko 1933. godine, porodica Spaulding iz New Hampshire-a je osetila novu poslovnu priliku.

Počeli su proizvoditi mokasine za muškarce na bazi Aurland mokasina.

Svoj proizvod su nazvali „Loafer“, što je do tada bio generički naziv za Slip-on cipele u Americi.

Muške mokasine L101-001 za koje možemo da garantujemo da su preudobne! To mogu zahvaliti The Gom djonu od prirodne gume koji je zaista lak.
Muške mokasine L2820-714 su klasičan primer kako sa kvalitetnom kožom možete da dobijete premium muške mokasine. Za to su neophodni dobar obućar i kalup.

Da li znate koje su najpopularnije mokasine?

Pomenućemo Vam nekoliko najbitnijih modela za mokasine:
 • Penny Loafer muške mokasine. 1936.godine kompanija Bass Shoe predstavila je svoj model mokasina za muškarce po kome je i dan danas poznata. Njihov dizajn je imao prepoznatljivu kožnu traku preko risa, koja je na sredini bila izrezana u obliku romboida.
  Tom modelu su dali ime „Weejuns“ da bi zvučali kao Norvežani. Te muške mokasine su postale jako popularne, posebno na univerzitetima i medju biznismenima. Naziv Penny su dobile po izrezu u obliku romboida u koji su studenti ubacivali novčić.
  Mogli su tako da imaju dva penija, koji su bili dovoljni za hitan telefonski poziv. Bez obzira na sve i dalje su aktuelne, a imaju status klasične muške mokasine.

Pročitaj više

 • Tassel Loafer mokasine. Ove su u našem narodu poznate kao mokasine sa bućkicama (resicama). Nepotvrdjena legenda kaže da su se pojavile 1920.godine za potrebe studenata iz Ivy League. Americi ih je promovisao glumac Paul Lucas, koji ih je nakon Drugog svetskog rata doneo iz Evrope. Te elegantne mokasine je odneo čuvenim Njujorškim obučarima iz firme Farkas & Kovacs koji su uspeli da naprave savršenu repliku.
 • Alden Tassel muške mokasine. Dizajneri iz firme Alden su sredinom 20.veka osmislili svoj model mokasina za muškarce koje su imale resice za ukras. Shvativši potencijal ovih mokasina, nastavili su sa eksperimentisanjem dok nisu dobili savršene muške mokasine. Ubrzo su postale vrlo cenjene u sofisticiranim krugovima. Kasnije su postale široko prihvaćene. 1957.godine su za potrebe Brooks Brothers napravili mokasine koje su još uvek njihov ekskluzivan proizvod.

 

 • Gucci muške mokasine. Dok su se mokasine u Americi nosile na odelo, to nije bio slučaj u Evropi. Ovaj stil muške obuće je bio rasprostranjen širom našeg kontinenta, ali se smatrao ležernom cipelom koja se nosi van grada, u slobodno vreme. Medjutim 1968.godine kompanija Gucci predstavlja svoj novi model mokasina za muškarce. Imale su prepoznatljiv „Horsebit“ ukras od metala koji se nalazio na vrhu risa, tik iznad završetka jezika. Kasnije su postale jako popularne u Americi, pa je Gucci 1969.godine prodao preko 85 000 pari tog modela samo u Americi.Od 1985.godine Gucci mokasine su postaledeo stalne postavke Metropolitan Museum of Art u New York-u.
Muške mokasine Lucci Verrosi
Muške mokasine L2307-737 model nastao u Americi polovinom prošlog veka, ali ih svi pripisuju italijanskim dizajnerima koji su ovaj model načinili večnim!
Muške mokasine Lucci Verrosi

Kada i kako se nose mokasine?

Muške mokasine su model koji spaja dva potpuno različita sveta.

Tu mislimo najpre na ležerni i nešto formalniji stil. Zato su mokasine za muškarce jedinstven modni predmet u tom pogledu. Ipak nisu svečana muška cipela kao što su to muške Oksfordice, ali njihova namena se razvlači od casual do smart casual načina odevanja, zbog svog nasledja.

Najčešća tehnika izrade za muške mokasine su Bologna Stitch i Blake Stitich. U retkim prilikama Englezi koriste i tehniku Goodyear Welt.

Ali zbog dodatnog sloja plute postaju manje udobne, ali su bolje za duge šetnje. Ono što mnogi ne znaju je da su muške mokasine u Italiji bile promovisane kao idealna obuća za vožnju sportskih automobila.

Pročitaj više

Kao i kod drugih muških cipela, koža za mokasine nije ista zimi i leti. Leti je ona tanja i mnogo se više koristi prevrnuta koža, u odnosu na Nappa kožu koja je aktuelna zimi.

Mokasine muškarci obožavaju iz jednog prostog i praktičnog razloga. A to je lakoća obuvanja i izuvanja!

Poslovni ljudi ih često koriste tokom putovanja jer brzo prolaze obezbedjenje i mogu da iskoriste svaku priliku da odmore stopala. Sledeći put obratite pažnju pa ćete videti koliko ljudi nosi mokasine na odelo.

Videćete da ih nosi većina ljudi koji imaju više od 50 godina.

Ipak naš favorit su Penny Loafer elegantne mokasine. Uz poslovno odelo ne mogu biti promašaj. Ali naš savet je da ih pre iskoristite uz Casual odeću. Tu mislimo najviše na neki sportski sako ili kaput.

One su savršene za fine muške pantalone od somota, a leti će biti besprekorne uz lanene pantalone. Mogu se nositi zimi na čarape, dok će leti biti sjajne i na bosu nogu. U ležernom okruženju mogu zameniti bilo koju mušku cipelu.

Daće uvek malo šmeka Vašem stilu, a da pri tom ne kršite modna pravila. Ako se pitate koje mokasine da kupite, pogledajte za početak kakvu odeću imate u plakaru.

Biće Vam mnogo lakše posle toga da pronadjete svog favorita.

Ako želite da investirate u prvoklasne mokasine pogledajte izbor na našem web sajtu.

Muške mokasine L99-20 spadaju u smart casual grupu muške obuće koja je poželjna za sve neformalne, ali elegantne prilike. Način izrade, zanatski- Cementing.
Muške mokasine L40-81 zbog svog klasičnog dizajna biće vrlo lake za uklapanje sa letnjom garderobom, dovoljno je samo pripaziti na slaganje boja.

Za kraj….

Lucci Verrosi izradjuje mokasine u svim stilovima koje smo pomenuli. Ako želite da vidite trenutno raspoložive modele na pravom ste mestu.

Kombinujemo sve vrste kože u puno boja. Koristimo samo prirodnu prvoklasnu kožu. Kada budete probali naše mokasine, shvatićete šta je zapravo udobna muška mokasina.

Pokrili smo sve potrebe modernog muškarca koji ceni kvalitet i savršeni dizajn. Od ležernih do svečanih prilika. Da ne bismo bili opširni, pogledajte kako možete uklopiti mokasine sa garderobom na Pinterest-u.

Na našem BLOG-u postoji članak Evolucija mokasina, gde ćete saznati više o tome gde su i kada nastale.

Muške mokasine Lucci Verrosi
Loading...