Industrija veštačke ili lažne kože je tokom godina napravila “napredak” i “poboljšanje proizvodnje”. Čak je uspela da virtuelno napravi preokret identiteta sa viralnom figurom „veganska koža“ koja je “preokret” u proizvodnji muške obuće. Da li je stvarno tako ? Mislimo da sve to zapravo znači da je ljudima otežano da znaju šta dobijaju. Nemamo vremena za to. Dakle, ovo je kratak blog o razlici izmedju PRAVE naspram LAŽNE kože u nekim važnim područjima, uključujući kako uočiti lažne i neki uvid u to kako je ekološki svesna da je „veganska“ koža zaista dobra.

FIZIČKE KARAKTERISTIKE PRAVE KOŽE
Pogledajte površinu kože. Prava koža je prirodni materijal napravljen od stvarne životinjske kože. Njegova površinska struktura neće biti potpuno ujednačena i obuhvatiće nepravilnosti i nedostatke ( nagoveštaji nesavršenosti su dobar znak u koži ). Kada prstima pređete preko prave kože, ne oseća se savršeno glatko. Pritiskajte prstom kožu – površina će se malo rastegnuti i naborati, kao koža. Konačno, pomirišite kožu. Ako ste ranije mirisali pravu kožu, znate da ima poseban “kožast” miris. Ima prirodan, organski, miris kože koji se ne može precizno proizvesti. 

FIZIČKE KARAKTERISTIKE LAŽNE KOŽE:
Površina sintetičke kože je ravnomerna. Veoma pravilan, čak i teksturni uzorak je znak da je to mašinski napravljen komad. Kada prelazite prstima preko lažne kože, oseća se hladno i neprirodno. Takođe kada pritisnete prst na površinu ona se ne ponaša kao koža. Umesto istezanja ili naboravanja, sintetički materijal jednostavno deprimira pod vašim prstom, a da i dalje zadržava svoj oblik. Ne postoji pouzdan način da se lažira miris prave kože. “ Vegan “ koža miriše na plastiku. Ako namirišete plastični, hemijski miris, možete se kladiti da je sintetički.
IZDRŽLJIVOST PRAVE KOŽE:
Prava koža daleko nadmašuje svoje kolege u dugoročnoj izdržljivosti, što je više koristite to bolje izgleda. Imajući u vidu pravilnu negu i habanje cipela tokom nošenja, prava koža će razviti karakter i patinu koju mušku obuću čini još vrednijom i poželjnijom tokom vremena.
IZDRŽLJIVOST LAŽNE KOŽE:
Jednostavno rečeno lažna koža nije napravljena da traje. Ne traje toliko dugo kao prava koža i nažalost kada se počne trošiti ne izgleda više atraktivno.
UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU- PRAVA KOŽA:
Kada potiče iz održivih farmi i kada je prirodno preplanula životinja, prava koža zapravo ima potencijal da bude manje štetna za životnu sredinu od većine lažnih (ili veganskih) koža (isključujući retke opcije veganske kože napravljene od pamuka ili plute). Takođe je vredno napomenuti da većina koža koje se koriste u proizvodnji muških cipela dolazi od životinja koja je uzgajana za ljudsku ishranu – tako da životinje nisu gajene samo da bi postale obuća, jakne , torbice ..
UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU- LAŽNA KOŽA:
Većina lažne kože je izrađena od polivinil hlorida (PVC) ili poliuretana. Ako razmišljamo o uticaju na životnu sredinu  onda je jasno da je lažna koža lošiji izbor od prave kože. Vrste hemije koje se koriste u proizvodnom procesu imaju negativan uticaj na životnu sredinu, što utiče na sve koji žive na zemlji – uključujući i životinje. Proizvodi od lažne kože takođe se brzo istroše i potrebno ih je zameniti mnogo češće u odnosu na pravu kožu, što je još jedan loš uticaj na životnu sredinu.

Muške cipele

Muške patike

Muške mokasine

Muške čizme

Najnovije muške zimske cipele koje će osvojiti muški zimski izgled. Očarajte sa svojim muškim zimskim cipelama i upotpunite svoj zimski stil!

Kontakt

Kontakt info

Braće Jugovića 21
11000, Beograd

+381 11 20 30 327

info@lucciverrosi.rs

Pratite nas

Loading...