Saglasni smo da je šorts neizostavni letnji komad u ormaru gotovo svakog muškarca. Takođe, trebalo bi da se usaglasimo da ga češće nosi mlađa populacija, i da su za „ozbiljnije“ godine rezervisani oni konzervativniji i duži. Nekako po pravilu, sa godinama povećava se i dužina šortsa, upućujući na sličnu situaciju koja se dešava u ženskom svetu sa suknjama.

Kada sunce ugreje i letnje bašte počnu da rade punom parom, vreme je da prošetate vaše izvajane noge u nekom zanimljivom šortsu. Iako to nije atomska fizika, pogrešno kombinovanje šortsa i obuće može da izazove glavobolju mnogima. Neka od pitanja su: da li je šorts preširok, da li mogu da nosim sadale, izgledam li dovoljno pametno, da li da nosim čarape ili ne? Ovakvih pitanja je mnogo, a nekada sa nekoliko ponuđenih odgovora možemo da rešimo većinu njih.

Dužina šortsa

Kada su u pitanju ovi odevni predmeti, postoje dvije opcije kojih se obično drže skoro svi muškarci: šorts odmah iznad kolena i onaj koji dolazi negde na sredini butine – onaj kraći. Niko ne želi da mu šorts prelazi koleno, a govoriti o kraćem od ovog drugopomenutog je suvišno. Devedesete su prošle, a neprimerenost te dužine je posebna tema. Ako ste visoki, sa dužim nogama, bolji izbor je šorts dužine malo iznad kolena. Niže noge „trpe“ kraće šortseve koji vizuelno izdužuju.

Najvažnije kod uparivanja obuće i odeće je poznavanje konteksta. Ukoliko znate gde idete, šta radite i kakve zahteve prema vama ima situacija u kojoj se nalazite, teško da možete pogrešiti. Šortsevi se uglavnom nose uz sve osim uz elegantne cipele i zimsku obuću, naravno. Ako idete na plažu, logično je da ćete uz šorts obuti japanke, sandale ili neke lagane patike.

Takođe, sam šorts će izgledati potpuno neobavezno i kežual. Ako raspolažete sa onima koji se peglaju, koji se zavrću, u nekim zemljanim ili elegantnijim bojama kao što su indigoplava ili bordocrvena, onda nema govora o japankama i obući za plažu. Na njih nosite brodarice, mokasine ili lagane cipelice, uporedo sa nekom prozračnijom košuljom, ali opet elegantnije nego za plažu.

Što se tiče čarapa, njihovo nošenje više zavisi od obuće nego od odeće koju nosimo, tako da čarape i šorts funkcionišu ukoliko je odgovarajuća obuća u pitanju (recimo patike).

Za kraj, bitno je napomenuti da šorts ne spada u formalnu odeću i da u njemu ne možete da se pojavite u religijskim objektima, obrazovnim ustanovama, pozorištima i administrativnim objektima.

Muške cipele

Muške patike

Muške mokasine

Muške čizme

Najnovije muške zimske cipele koje će osvojiti muški zimski izgled. Očarajte sa svojim muškim zimskim cipelama i upotpunite svoj zimski stil!

Kontakt

Kontakt info

Braće Jugovića 21
11000, Beograd

+381 11 20 30 327

info@lucciverrosi.rs

Pratite nas

Loading...