+381 11 262 62 93 | Besplatna isporuka za sve modele cipela |

Nega kože stopala izuzetno je važna. Ne tako davno brigu o istoj vodile su gotovo isključivo dame. Međutim, vreme se promenilo i gospoda su počela razmišljati o ovoj temi. Gruba i suva stopala su neprijatan, ali ne i nerešiv problem.

Suva stopala mogu da naprave i ozbiljnije probleme, kao što su bolne pukotine na koži, koje u poodmaklom stadijumu mogu početi i da krvare, zatim hiperkeratoze, pa i čukljeve. Problemi sa stopalima nisu nimalo naivni, jer mogu na duže staze da prouzrokuju probleme s kičmom, usled nepravilno postavljenog stopala, kvari se kompletno držanje tela.

Suva koža i zadebljanja najčešće se javljaju na petama i ispod palca. Oni zapravo predstavljaju zaštitu koju stopalo stvara na onim delovima koji su najizloženiji pritisku.

Ovaj problem možete tretirati na dva načina: nega kod kuće i tretman u salonu.

Suva stopala možete tretirati kod kuće. Nega počinje pilingom i turpijanjem zadebljanja. Ne zaboravite da piling mora biti formulisan baš za stopala, jer je onaj za lice i telo blaži, s obzirom na to da je koža na stopalima grublja nego bilo gde na telu. Napravite kupku za stopala, koja treba da bude na bazi hidratantnih i regenerativnih sastojaka, a možete joj dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja. U kupki uživajte dok se voda ne ohladi.

Masirajte stopala utrljavajući kremu za negu, koja će omekšati i hidrirati kožu. Tretman za suva stopala u kozmetičkom salonu obuhvata sve ono što možete da radite i sami kod kuće, ali profesionalni pedikir radi se kvalitetnijim preparatima. Tretman traje oko 45 minuta i veoma je opuštajući.