Muske mokasine

Muške mokasine

Muške mokasine dolaze u širokom rasponu dizajna.Postoji nekoliko karakteristika po kojima se razlikuju od klasične muške cipele.

Uvek su bez kopči ili pertli i lako se obuvaju.One su svakako ležernije kao model u odnosu na muške cipele na vezivanje.

Kožne muške mokasine se i dalje smatraju kao neizostavna muška obuća za proleće i leto. Postoji više vrsti muških mokasina.

Prilikom razmatranja ili ako kupujete muške casual mokasine često se postavlja pitanje koji model muških mokasina odabrati.

Popularna vrsta mokasina je horse-bit loafer.Nastao je u poznatoj Italijanskoj firmi Gucci.

Postoje mnoge varijacije, originalni detalj na ovoj vrsti mokasina je metalna šipkica koja se nalazi na gornjem delu mokasina.

Druga vrsta i jedna od najstarijih su penny loafer mokasine.Njihov zaštitni znak je „dijamantski izrez“ preko gornjeg dela mokasine.

Savršen je za sakrivanje novčića u slučaju nužde – otuda i ime.Taj peni možda više nije praktičan i u upotrebi ,ali sigurno su ove muške mokasine i dalje aktuelne.

Muške mokasine za vožnju su u osnovi sportski, evropski rođak gorepomenutih cipela.

Ove cipele za vožnju se jednostavno obuvaju.Imaju prošiven gumeni djon koji se uglavnom šije metodom znanom kao Bologna stich.

Početkom šezdesetih godina prošlog veka, Italijanski dizajner Gianni Mostile izbacio je ovaj model kao odgovor na prigovore muškaraca.Njihove tradicionalne cipele bile su preglomazne za vožnju šarenih Italijanskih roadstera.

Prvobitno luksuzna i rezervisana samo za imućnije.Vremenom je ova muška obuća proširila svoju popularnost.

Odličan izbor za bilo koju neformalnu prigodu.Kožna mokasina za vožnju se dobro uklapa i sa kratkim i sa dugim pantalonama.

Idealne su za poslovno casual varijantu i slobodno vreme.

Ali ostavite ih kod kuće ako planirate dugačku šetnju.Djonovi su dizajnirani za prijanjanje i osetljivost, a ne za napornu upotrebu.

 

Prikaz 1–9 od 19 rezultata

Muške cipele

Muške patike

Muške mokasine

Muške čizme

Najnovije muške zimske cipele koje će osvojiti muški zimski izgled. Očarajte sa svojim muškim zimskim cipelama i upotpunite svoj zimski stil!

Kontakt

Kontakt info

Braće Jugovića 21
11000, Beograd

+381 11 20 30 327

info@lucciverrosi.rs

Pratite nas

Loading...