+381 11 20 30 327 | Braće Jugovića 21 | Besplatna isporuka

Leto je i temperature su visoke. Vaša devojka je već uveliko uskočila u svoju kratku haljinicu i sandale, a šta je sa Vama? Ono što iz muške perspektive deluje kao veoma lagano, a tiče se žena je izbor i sloboda koje one imaju pri oblačenju. Rušiti te stereotipe bilo bi započinjanje neke nove teme.

Šalu na stranu, muškarci se leti susreću sa određenim problemima kada je u pitanju način na koji se nosi određana obuća. Oni bi hteli da uživaju u letu tako što će im stopala biti što manje stešnjena, dakle u nekoj laganoj i prozračnoj obući. Međutim to nije lako, jer muške sandale i papuče niti odgovaraju svakome, niti postoje u toliko varijanata kao ženske, a nekima predstavljaju stvarnu dramu pri obuvanju i nošenju. Precizno govoreći, uglavnom većina muškaraca ne uživa u sandalama. Nakon tog zaključka pozabavićemo se idejom nošenja muške obuće bez čarapa i da li je to uopše moguće. Jer, koliko god mi želeli da zaobiđemo znojenje nogu, neugodan

miris i eventualne žuljeve, sve ono što nošenjem čarapa svodimo na minimum, ipak je leto i nekad su čarape prosto suvišne. Tu na snagu stupa osećaj oslobođenja kom muškarci hrle poslednjih decenija, bar što se odevanja tiče. Kako biti slobodan, a u isto vreme izgledati kul stilizovano i dostojanstveno? Pitanje od milion dolara.

Mesta gde možemo da nosimo obuću bez čarapa

Situacije koje pogoduju nošenju obuće bez čarapa obično su opuštene i ne zahtevaju neki specijalan dres kod. Inače, izbegavajte u širokom luku ideju da nosite cipele ili bilo šta drugo bez čarapa kada idete u institucije gradske administracije ili slično. Dakle, krstarenja na jahti (ako nemate jahtu, onda prosto šetanje uz plažu), kafica sa društvom u gradu, vikend izlazak ili neko neobavezno druženje mogu da prođu bez čarapa. Što se vaš lični stil više podudara a idejom „slobodnog odevanja“, to ćete imati veći izbor obuće koji možete nositi bez čarapa.

Drugo, obuća koja se nosi bez čarapa nikako ne bi trebalo da bude duboka. To je negde i logično, ali da se napomene: na bosu nogu ne oblačiti ništa što je dublje od mokasina ili espadrila. Takođe, poslovna obuća se ne nosi na bosu nogu.
U sve to, posebnu pažnju ćete morati voditi o nogama koje ulaze u tu obuću. Potrebna je posebna higijena nogu, ukoliko želite da se manje znojite, možete u cipele staviti puder ili dezodorans za cipele. Takođe, da sprečite žuljeve, idealno je da noge pre obuvanja namažete nekom kremom.

Loading...