+381 11 20 30 327 | Braće Jugovića 21 | Besplatna isporuka

Svi volimo džins. Retki su muškarci koji u svom ormaru ne poseduju nista od denima. Naročito ga vole i nose oni mlađi, bez obzira kom stilu ili kulturi oblačenja pripadaju. Kada gledamo kroz istoriju, džins je možda i jedina vrsta odevnog materijala koji nose sve grupe, koriste svi stilovi i koji se održava kroz vreme na nekoj konstanti, sve do danas.

Kako da znate šta od obuće možete nositi sa džinsom?

Verujte sve se vrti oko sitnica, ali dobro ukomponovana obuća sa odećom može da učini mnogo za ukupan utisak.

Nošenje džinsa je super. Nošenje vaših omiljenih cipela ili patika je isto super. Zajedno mogu biti savršeno rešenje.

Najvažnije što treba da znate o dzinsu je sledeće:

Što je tamniji to je svečaniji. To ne znači da treba da idete u džinsu u operu, ali znači da će to itekako uticati na izbor obuće. Drugo, ovaj džins je mnogo lakše upariti sa obućom od svetlijeg.

U nastavku vam preporučujemo obuću koja najbolje pristaje denimu, a odgovara toplom vremenu:

1. Patike

Patike su mnogo širok pojam bez obzira na konkretni kontekst priče. One verovatno i najbolje od svega ostalog pristaju džinsu jer spadaju u istu grupu takozvane „kežual“ odeće i obuće.

Da budemo jasni, ovde ne govorimo o patikama za trčanje ili onima koje nose profesionalni košarkaši nego o onima za svakodnevno krstarenje gradom. Da bi ova kombinacija bila uspešna, prilika za ovu odevnu kombinaciju treba da bude opuštenijeg karaktera. Ako vam posao zahteva elegantnije odevanje, onda su patike i džins idealan izbor za petak veče i slobodni vikend.

Mogu biti različitih vrsta, a najčešće su okruglog oblika ili u obliku trakica. Okrugle pertle imaju određene prednosti u odnosu na trake, jer su čvršće i formalnije, dok su trakice šarenije i prirodno elastičnije.

2. Lagane cipele

Kada govorimo o ovoj varijanti vi praktično imate tri izbora: kožne mokasine, platnene espadrile ili brodarice. Koji god izbor učinite, zavisno od prilike, nećete se prevariti. Sva navedena obuća odlično pristaje džinsu. Ovde treba voditi računa o uparivanju smeđih cipela sa džinsom, naime mnogo bolje će se smeđe slagati sa plavim nego sa crnim denimom.

Za kraj, dva pravila:
Ovaj tip obuće nemojte nikad nositi sa čarapama!
Takođe, one su rezervisane za kasno proleće, leto i prelaz između leta i jeseni, pa bi njihova upotreba u hladnijim godišnjim dobima bila čist promašaj.

Loading...