+381 11 262 62 93 | Besplatna isporuka za sve modele cipela |

Svi imamo nešto od džinsa u ormanu i verovatno većina nas poseduje bar jedan par svečanih cipela. Većina muškaraca izbegava svakodnevno da nosi ovu vrstu cipela, već ih čuva za „posebne prilike“.Kada govorimo o džinsu i svečanim cipelama u istoj rečenici, pitate se je li to uopšte moguće upariti. Naš odgovor je da. Ako želite da vam ovo kombinovanje uspe, treba da se držite nekih osnovnih pravila:

 

1. Potrudite se da nosite određeni tip džinsa.

Dok je džins generalno kežual, ipak postoje svečanije verzije i ovog materijala. Svetli džins, poderani i onaj sa izbledelim delovima definitivno nije nešto što treba nositi na svečane cipele. Takođe vrećasti i kraći modeli ne dolaze u obzir. Za ove prilike odgovara indigo ili čak crna boja džinsa, dakle što tamnije, to bolje. Treba paziti sa dužinom i širinom nogavica. Nogavica treba da pada lagano uz nogu, bez velikog širenja ili sužavanja.

2. Nosite odgovarajuće svečane cipele.

Ne igra ulogu samo izbor džinsa, već je bitno i o kakvim cipelama je reč. Kada birate cipele za džins, onda definitivno izaberite modele koji vuku na kežual. Možete pokušati sa oksfordicama i sličnim cipelama koje se nose u što raznovrsnijim prilikama.

 

3. Uparite džins i cipele sa ostatkom odeće.

Jako je važno da cela odevna kombinacija bude odgovarajuća. Neobavezne kratke majice i potkošulje definitivno ne odgovaraju. Uz ovu kombinaciju najbolje će odgovarati svečanija ili poslovna košulja, neki džemper ili pulover, sve što ne deluje neobavezno. Takođe, ne pretjerujte sa nakitom.

Imajte u vidu da cipele stopalo čine elegantnijim i užim, pa će posebno odgovarati krupnijim muškarima.